Range Rover 2021

Jaguar Land Rover

We ruilen ons vertrouwde schip voor … luxe-auto's.

Panama, een sterk en solide schip, is het niet gewoon om de weg op te gaan. Toch navigeren de Panamese matrozen voor een jarenlange klant als Jaguar Land Rover (JLR) hun schip richting land en zetten ze voet aan wal. Sinds 2011 bieden we JLR meerdere logistieke diensten en evenementenplanning, zowel voor interne als externe evenementen.

Evenementen

Evenementen zijn een belangrijk instrument om een persoonlijke band te creëren tussen een merk en zijn doelpubliek. Wanneer een van de JLR-merken een nieuwe wagen introduceert, organiseert en plant Panama de lanceringsevenementen. Van locatie tot decor en uitnodiging, van personeel tot eten en drinken, ons topeventteam neemt alles in handen. Onze klanten hoeven zich geen zorgen te maken, wij denken aan alles!

ww_defender_BE_pe_26092019_-0073

Het concept of de verhaallijn voor elk evenement begint met het product: de nieuwe wagen. Wat zijn de specificaties? Wat maakt dit product – of deze auto – nieuw en innovatief? Daarna gaat het Panama Event Team aan de slag om telkens opnieuw een op maat en uniek event te creëren met de juiste verhaallijn.

 

Laten we samen enkele van deze (externe) evenementen verkennen zodat u ziet op welke manieren Panama deze verhaallijnen tot leven brengt.

Lancering van de Jaguar I-Pace

 

Voor de lancering van de allereerste volledig elektrische Jaguar kon alleen een high-end lanceringsevenement volstaan. Panama stelde een avond samen met hoogtechnologisch gehalte die baadt in een futuristische, sciencefictionachtige sfeer. Het evenement exclusief voor Belgische en Nederlandse dealers vond plaats in een tv-studio waar de gasten op grote tribunes zaten. Voor hen stond een enorm open podium.

 

De gasten genoten van een unieke show waarin de nieuwe wagen werd onthuld. Een futuristische figuur, die verscheen op een groot scherm, verwelkomde hen en vertelde elk hoofdstuk van het verhaal. Intussen groeide een projectiemapping op de vloer. Als finale reed de nieuwe elektrische auto op het podium, nauwgezet de lijnen volgend. Al bij al een verbazingwekkende, once-in-a-lifetime digitale en virtuele ervaring.

 

De futuristische en sciencefictionachtige sfeer was ook voelbaar in de andere onderdelen van het event. Het Panama Event Team creëerde bijvoorbeeld futuristische outfits voor de hosts en hostessen en opvallende badges van plexiglas.

Land Rover Defender Reinvented

 

De klassieke en geliefde Defender heeft een stoere en robuuste look. Een perfect uitgangspunt voor een evenement dat de essentie van het model vat. Het Panama-eventteam koos voor een hangar in het Belgische Puurs en creëerde er een rauwe en avontuurlijke setting in lijn met de auto en zijn identiteit.

 

Bij aankomst in de oude industriële hal kregen de gasten een rondleiding door een tentoonstelling van oude Defender-edities. Een perfecte manier om het verhaal van de Defender en zijn geschiedenis te beginnen. Toen de bezoekers de grote hal binnenliepen, stond hen een verrassing te wachten: een enorme muur van scheepscontainers. Daarna werd tijdens een liveshow met projecties en schuifschermen het verhaal van de iconische Defender letterlijk onthuld. Net voor de finale onthulling van de nieuwe Defender kwamen vier mannen uit de lucht vallen, bungelend aan touwen. Ze maakten kabels vast aan een container die midden op het podium stond en tilden de zware lading langzaam op. Het nieuwe model verscheen voor het publiek. Een enorm spectaculaire onthulling, al zeggen we het zelf.

Nieuwe Range Rover

 

Wie zou de covidpandemie kunnen vergeten die ons maanden, zelfs jaren in de ban hield? Niemand uiteraard. Toch bleef de wereld draaien en toen Range Rover zijn nieuwste model wilde onthullen, vroeg Jaguar Land Rover (JLR) ons een veilige manier te vinden om dat te doen. Een mooie uitdaging voor Panama.

 

Na een interne brainstorm en uitwisselingen met de klant, kwamen onze getalenteerde Panamese matrozen op het idee om een covid-veilige eventreeks te organiseren. In de loop van twee weken mochten kleine groepen gasten komen lunchen of dineren in het Vlaamse wijndomein Valke Vleug of het Waalse wijndomein Château de Bousval. Om de high-end sfeer en ervaring te versterken, stelde Sergio Herman – de bekende Nederlandse chef en ambassadeur van Range Rover – een exclusief gerecht samen. De schotel werd elke dag op beide locaties geserveerd. De focus van het evenement lag op het creëren van een heel persoonlijke benadering, waarbij de dealers alle gasten uitkozen.

 

Een geweldige manier om een betekenisvolle band te scheppen tussen JLR en hun partners. Zelfs met de uitdagingen rond covid slaagde Panama erin een luxueuze, high-end en vooral veilige ervaring te plannen en te organiseren. Een perfect leermiddel zo bleek: na de pandemie werden kleinere evenementen de way to go.

Range Rover 2021

Introductie van de Range Rover Sport

 

Speciaal om de Range Rover Sport te introduceren, bouwde Panama een op maat gemaakte tijdelijke evenementenlocatie. De locatie bevond zich in Brussel, pal naast een prachtig kasteel. We bouwden er een prachtig glazen paviljoen dat fungeerde als luxerestaurant. De bijbehorende showroom kwam bovenop het meer. Een adembenemende omgeving die de hedendaagse technologie en de heritage van de Range Rover Sport combineerde.

 

Omdat de pandemie had aangetoond dat intiemere ervaringen veel succes hebben, hielden we ook dit evenement kleiner. Enkele high-end toevoegingen, zoals valets om de auto van de gasten te parkeren en luxueuze decoraties om de omgeving volledig af te maken, gaven het event dat tikkeltje extra. In de loop van drie weken ontving Panama dagelijks gasten voor lunch en diner.

 

Naast het organiseren van grootschalige evenementen plant Panama ook kleinere bedrijfsevenementen. Ons team levert dan telkens de juiste logistieke diensten.

 

De langdurige samenwerking met Jaguar Land Rover is een van de mooie langetermijn-partnerships van Panama. Wij zijn het Jaguar Land Rover-team heel dankbaar en zijn bijzonder trots op alle unieke concepten en evenementen van de voorbije jaren. Wie weet wat het volgende unieke JLR-automodel wordt?

Contact

    Headoffice

    Panama, Kapelanielaan 8, 9140 Temse

    We use cookies

    More info